HOZZÁVALÓK
1 db uborka
2+1 db paradicsom
1 db fokhagymagerezd
4 ek túró
1 ek tejföl
2 csipet só, bors
ELKÉSZÍTÉS
Az uborkát és egy paradicsomot kockázzunk fel, majd sózzuk le és hagyjuk állni 15 percet. A levét öntsük le, pürésítsük, majd tegyük félre.
Két paradicsomt tegyünk lobogó vízbe, majd húzzuk le a héjjukat. Tegyük egy tálas mixerbe, majd pürésítsük egy csipet sóval, borssal és egy darab fokhagymával.
A túrót keverjük el a tejföllel, sózzuk, borsozzuk.
TÁLALÁSKOR
Egy kínáló pohár aljába kanalazzuk először az uborkás masszát, majd rá a túrós masszát, végezetül kerüljön rá a paradicsomos réteg.
2 megjegyzés:
Nagyon jól néz ki!
Első ránézésre valami édeset vártam. Persze már megszokhattam volna, hogy neked nagyon érdekes sós receptjeid vannak.
ki kéne valamelyiket próbálnom...
köszi Marisz!
Igen, jól látod, nem vagyunk nagyon édesszájúak. Csak néha :)
Örülök, hogy tetszik!
Megjegyzés küldése