FOKHAGYMÁS - GYÖMBÉRES SZENT JAKAB KAGYLÓ (FÉSŰKAGYLÓ)


A franciák Szent Jakab kagyló szeretetét már említettem, most ez az egyszerűen, és gyorsan elkészíthető étel készült belőle. A fokhagyma és a gyömbér nagyon jól illik a Szent Jakab kagyló alapízéhez, finoman kiemeli azt, a bazsalikom pedig kissé határozottá teszi.

  

HOZZÁVALÓK

8 db fésűkagyló
2 db fokhagymagerezd
1 db kb 5 centiméteres friss gyömbér

50+2 gramm vaj
100 gramm barna rizs

1 marék apróra vágott bazsalikom
1 csipet só, bors

ELKÉSZÍTÉS

Egy serpenyőben kb 2 gramm vajon fehérítsük ki a rizst, sózzuk, majd vízzel felöntve főzzük puhára.

A bazsalikomot aprítsuk fel, majd reszeljük hozzá a gyömbért és a fokhagymagerezdeket.
A vajat egy serpenyőbe hevítsük fel, majd a fésűkagylók mindkét oldalát pirítsuk meg. Sózzuk, borsozzuk meg, szórjuk meg a gyömbéres - fokhagymás bazsalikommal. 2-3 percig alacsony hőmérsékleten még megkevergetve főzzük, majd lezárva hagyjuk pár percig összeérni az ízeket.

Rizságyon tálaljuk! 

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!