EGYSZERŰ TÚRÓS PUDINGOS (HOZZÁADOTT LISZTET NEM TARTALMAZ!)

A terv az volt, hogy a megszokottnak tekinthető sült túrótortánk után most egy olyan szintén sült túrós tortát készítsek, ami se ne tartalmazzon hozzáadott lisztet sem pedig búzadarát. Így esett a választás a pudingporra, amely küldetése az volt, hogy a túrós masszát összefogja. 

Hát nem lett rossz választás, az pedig külön jó benne, hogy ennek a mennyei tortának az elkészítése nem vesz igénybe többet 8-10 percnél (attól függően, hogy kézzel vagy géppel verjük-e fel habbá a tojásfehérjéket). Arról nem is beszélve, hogy mivel semmi extra tudás nem kell hozzá, gyerekekkel együtt is elkészíthetjük.
A gyerekek is örömmel fogadták, így a gyerekmenük közé is nyugodt szívvel felvehetjük! Születésnapi gyerekzsúrról nem is beszélve, ahol gyerekek és felnőttek is bizton örömmel villázzák majd ezt a könnyű tortát.



HOZZÁVALÓK

1 csomag vaníliás puding
500 gr túró vagy faisselle ( nagyon lecsepegtetve és többször átcsomagolva)
1 tk narancsvirág aroma (elhagyható)
4 ek nyírfacukor
1 marék mazsola
1 citrom leve és reszelt héja
4 közepes tojás
1 csipet só

Tetejére:
3-4 ek sárgabaracklekvár
díszítőcukor

ELKÉSZÍTÉS

A sütőt melegítsük elő 180 °Cra.
A tojásokat válasszuk szét, és a fehérjéket egy csipet sóval verjük kemény habbá. A tojások sárgáját keverjük  habosra  a nyírfacukorral, majd szórjuk hozzá a pudingport, és keverjük csomómentesre. Adjuk hozzá a citrom levét és reszelt héját, a narancsvirág aromát és a maréknyi mazsolát. A kapott masszába tegyük bele a villával áttört túrót (vagy faissellet), majd óvatosan keverjük bele a tojásfehérjét.
Szilikon tortaformában a 180°C fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt süssük készre.

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl! Tarts Velünk a Facebookon is!

2 megjegyzés:

Vikóc írta...

Tegnap ez volt a desszertünk!
Egy pillanat alatt elfogyott.
Köszi a receptet!

ChezSandra írta...

Nagyon örülök :) Egészségetekre!

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!