REGGELI LIMEOS KEKSZ (GLUTÉN-, TEJMENTES, XYLITOLLAL)

A hétköznapi reggeli rohanásban sajnos nincs igazán időnk igazi királyi reggeli elfogyasztására. Ilyen időkre is jól jön egy finom, zöld citromos tartalmasabb keksz. 
Ezek a glutén- és tejmentes kekszek jelen esetben xylitollal készültek, így a cukorbetegek étrendjébe is könnyen beilleszthető. 




HOZZÁVALÓK

125 gramm kukoricaliszt
40 gramm xylitol
1 csipet só
1 kk sütőpor
1 tojás
1/2 lime leve és reszelt héja


ELKÉSZÍTÉS

A tojásfehérjét a csipet sóval és a xylitol felével verjük kemény habbá.
A tojássárgáját a maradék xylitollal keverjük habosra, majd adjuk hozzá a kukoricaliszttel elkevert sütőport is. Keverjük tovább, majd adjuk hozzá a lime héját és levét, majd óvatosan forgassuk hozzá a keményre felvert tojásfehérjehabot.
A csomagoljuk egy tiszta zacskóba, majd tegyük hűtőbe egy órára.


A sütőt melegítsük elő 180°Cra, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük egymás mellé a tésztából készített 16 db golyót. Tegyünk a golyókra egy 3 centiméter átmérőjű szaggatókorongot, majd vizes kézzel lapítsuk le benne a tésztát.



Előmelegített sütőben süssük a korongok barnulásáig (kb 12-14 perc).

A mennyiség 16 db kekszhez elegendő



Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl! Tarts Velünk a Facebookon is!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések