RICOTTÁS STANGLI

A sajtos stangli a családi kedvencek között szerepel. A sósságok között is kiemelkedő helyet foglal el , bár egy-két pogácsa felveszi  vele a versenyt. Bár most tönkölybúza lisztből készült sütőporral, de a ricottának köszönhetően egy habkönnyű rudacska lett a végeredmény.



HOZZÁVALÓK

250 gramm tönkölybúza liszt (TGL 300)
250 gramm ricotta
1 tojás +1 a tetejére
1 ek só
150 gramm sós vaj
1 csomag sütőpor
100 gramm reszelt mozzarella


ELKÉSZÍTÉS

A sütőt melegítsük elő 180°Cra.
Egy nagyobb tálban keverjük el az olvasztott majd kihűtött vajat, a tojást és a ricottát. Adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, és alaposan gyúrjuk össze. Tegyük hűtőbe kb fél órára, majd lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki kb 30x30as méretűre. Kenjük meg a felvert tojással és szórjuk meg a mozzarellával, majd vizes kézzel óvatosan nyomkodjuk rá.
Vágjuk fel három darab kb 10 centiméteres hosszú csíkra, majd egy hosszú, éles késsel vágjuk még egyenlő szélességű csíkokra. Tegyük a kapott csíkokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd az előmelegített sütőben süssük a mozzarella pirulásáig.



Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!