Általánosan a fasírt elkészítéséhez könnyen nyúlunk vagy száraz zsemléhez, vagy bármely más glutént tartalmazó alapanyaghoz. Most azonban a glutén helyett túrót használtam a fasírt összefogásához, amely egy hasonló ízvilágot képvisel, viszont egyben egy másmilyen ételt is magában foglal.
A glutén-, liszt-, szójamentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
A TÚRÓS FASÍRTHOZ:
50 deka (sovány) darált marhahús
10 deka túró
petrezselyem
1 egész tojás
1 vékonyabb szál póréhagyma
2 ek olívaolaj
só
1 db fokhagymagerezd
frissen őrölt tarka bors
A CSICSÓKÁS-ZELLERES PÜRÉHEZ
negyed zellerfej kb 150 gramm
300 gramm csicsóka
2 ek só
1 kk bors
1 tk kukoricakeményítő
ELKÉSZÍTÉS
A megtisztított póréhagymát aprítsuk fel, majd az olívaolajon pároljuk meg a fűszerekkel.
A darált marhahúst a túróval, a tojással, és fűszeres póréhagymával együtt gyúrjuk össze, majd egy szilikonformába simítsuk bele, és 200°Cra előmelegített sütőben kb háromnegyed óra alatt süssük meg.
Ezalatt készítsük el a csicsókás-zelleres pürét:
A zellert és a csicsókát tisztítsuk meg, majd daraboljuk fel apróra, és sós, borsos vízben főzzük puhára. Szűrjük le, és hagyjuk lecsepegni.
Botmixerrel pürésítsük, majd keverjük hozzá a kukoricakeményítőt, és tűzre visszatéve sűrítsük be (püré sűrűségűre).
TÁLALÁS
A megsült fasírtot vágjuk cikkelyeire, és a snidlinggel megszórt csicsókás-zelleres pürével azonnal tálaljuk!
3 megjegyzés:
Kérem szépen, nem is tudtam figyelni a receptre, mert oly édes a "Kóstoló Lányka" :-)
Milyen sokat nőtt, mióta nem láttam, nagyon aranyos.
De csak Ők öregszenek, Mi nem :D
De csak Ők öregszenek, Mi nem :D
Megjegyzés küldése