A francia étkezésekben - főleg így télvíz idején - a krémleveseknek kiemelt szerepe van. Itt leginkább vacsorára fogyasztják. Kedvelt, gyomorkímélő fogás, melyet örömmel készít mindenki: az amatőrtől a profiig, mert egyszerűen elronthatatlanok. Nem kell arra ügyelni, hogy gyöngyöző és tiszta legyen a leves, egy kicsit olyan durr bele módjára is készíthető: minden hozzávalót belepakolunk az edénybe, és ha megfőtt átmixeljük.
HOZZÁVALÓK
1 közepes fej brokkoli1 db fokhagymagerezd
5 deci tej
4 deci víz
só, frissen őrölt tarka bors
2 tk kapor
1 vékonyabb póréhagyma
ELKÉSZÍTÉS
A brokkolit szedjük rózsáira, majd a megtisztított és felkarikázott póréhagymával és egy gerezd fokhagymával együtt tegyük fel a vízzel és tejjel főni. Ízesítsük a kaporral, sóval, és borssal.
Ha megfőtt a brokkoli, húzzuk félre, és botmixer segítségével pürésítsük. Ha sűrűnek találjuk, adhatunk hozzá még vizet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése