RAKOTT ZELLER

Mint azt már többször jeleztem, szeretem az olyan ételeket, amelyek előkészíthetőek. 
Nincs is jobb, mint pl egy fárasztó hétvégi bevásárlásból hazatérvén az előkészített fogást csak sütőbe tolni, és mire elpakoljuk az új szerzeményeket már tálalhatunk is. 
Az pedig szerintem cseppet sem elhanyagolható szempont, hogy alakbarátnak is tekinthető.

Liszt-, glutén-, cukor- és tojásmentes diétákba beilleszthető!



HOZZÁVALÓK

600 gramm zellergumó
500 gramm alacsony zsírtartalmú (5%) darált marhahús
100 gramm csiperke gomba
2 paradicsom
0,5 póréhagyma
3 ek szárított bazsalikom
só, frissen őrölt tarka bors
3 ek szőlőmagolaj
2 fokhagymagerezd
1/2 kk őrölt szerecsendió
600 ml natur joghurt

ELKÉSZÍTÉS


A zellert tisztítsuk meg, és vágjuk fel szeletekre. Tegyük fel főni sós vízben, és főzzük meg (de ne főzzük túl, 10-12 perc éppen elegendő). 
Ezalatt készítsük el a darált húsos réteget:


A póréhagymát tisztítsuk meg, majd aprítsuk fel a gombával egyetemben. Szőlőmagolajon pároljuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a felaprított gombát, a darált marhahúst és a felkockázott paradicsomokat.   Közepes hőmérsékleten pároljuk meg, ízesítsük sóval, borssal, vékonyra vágott fokhagymaszeletekkel, bazsalikommal és őrölt szerecsendióval.

Egy kb 20x20as sütőtál aljába kanalazzunk 2-3 evőkanálnyi natur joghurtot.

Tegyünk rá egy sor zellert, egy réteg húst, majd rétegezzük egymás után úgy, hogy a tetejére a darált húsos réteg kerüljön. Öntsük le a natur joghurttal, és 200°Cra előmelegített sütőben süssük össze kb 25-30 perc alatt


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!