VARGABÉLES (ÜVEGTÉSZTÁBÓL) - GLUTÉN-, CUKORMENTES


A túrós finomságoknak se szeri se száma. Nagyon finomak akár túrós krémeknek, akár tortáknak is.
A családunk is nagyon kedveli, a vargabélest is. Most azonban kissé megkurtítva (réteslap mínusz, cérnametélt mínusz)), de egy kevés piros bogyós vegyes gyümölcsökkel megbolondítva  egy fenséges új desszertet sikerült készíteni.

Nyírfacukorral készülő, glutén-, húsmentes diétákban fogyasztható! 



HOZZÁVALÓK

100 gramm üvegtészta
csipetnyi só
2 egész tojás
80 gramm nyírfacukor +2 ek
200 gramm túró
1/2 lime leve és héja reszelve
1 dl tejföl
1 ek vaníliaaroma
1 bő marék fagyasztott piros bogyós gyümölcs

ELKÉSZÍTÉS

Az üvegtésztát törjük össze, majd forró lobogó sós vízzel forrázzuk le, majd tegyük félre.
A tojások sárgáit keverjük habosra a nyírfacukorral, adjuk hozzá a villával áttört túrót, a vaníliaaromát a reszelt  lime héját, és a tejfölt. Adjuk hozzá a leszűrt üvegtésztát A tojások fehérjéjéből verjünk kemény habot, majd azt is forgassuk a túrós masszához. 
Egy 20x20as tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a tésztás masszát, majd szórjuk meg a bogyós gyümölcsökkel, és szórjuk meg 2 ek nyírfacukorral.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, 30-35 percig süssük. 
A sülést követően hagyjuk pihenni néhány percig, azután kockára vágva kínáljuk.



3 megjegyzés:

marisz57 írta...

Ez a recept nagyon tetszik, viszem is!
Köszi!

ChezSandra írta...

örülök Marisz, remélem ízleni fog Nektek is!

Névtelen írta...

üvegtésztát hogy lehetne valami házi készítésüvel megoldani?

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!