SZEZÁMBUNDÁS CSIRKECSÍKOK

Egy gyors ebédre, vagy vacsorára is asztalra kerülhetnek ezek a finom, szezámmagos bundájú csirkemellcsíkok. Mivel kukoricakeményítővel van sűrítve, így a glutén-, liszt,- cukor- és tejmentes diétákba is könnyen beilleszthető fogás. Friss, idényzöldségekből készült salátával egy laktató, de mégis könnyű fogást készíthetünk fél óra alatt.

Nálam most Actifryben készült, de ízlés szerint akár sütőben, akár bő zsiradékban is kisüthetőek.



HOZZÁVALÓK

3 közepes csirkemellfilé
2 tojásfehérje
3 ek maizena (kukoricakeményítő)
1 csipet só
0,5 kk balti curry
0,5 kk őrölt szerecsendió
1 fokhagymagerezd
0,5 kk őrölt fehér bors
szezámmag

1/2 mérőkanál olívaolaj


ELKÉSZÍTÉS

A csirkemellet mossuk meg, itassuk le papírtörlővel szárazra, és csíkozzuk fel.

A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd kanalanként keverjük hozzá a maizenát. Ízesítsük sóval,  curryvel, őrölt szerecsendióval és fehér borssal. Reszeljük hozzá a fokhagymagerezdet és keverjük alaposan össze. Forgassuk bele a csirkecsíkokat és szórjuk meg szezámmaggal.

Tegyük az actifrybe (2in1 esetén felső tálcára, ha alsó edénybe tesszük, akkor vegyük ki a lapátot). Állítsuk be (szárnyas fokozat) 16 percre, és öntsük hozzá a fél adagolókanálnyi olívaolajat. Sülés közben félidőben fordítsuk meg.
  
Sütőben 200°Con süssük addig, míg a csirkecsíkok kellemes barna színűre sülnek.
Idénysalátaágyon kínáljuk!


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!