CUKKINI GRATIN

Egyszerű, (liszt-, glutén-, tojásmentes, hozzáadott cukor nélkül készülő) sonkás cukkinitekercsek fetasajttal töltve. 
Könnyen, egyszerűen el(ő)készíthetőek, tálalás előtt fél órával csak sütőbe toljuk, s mire megterítünk már tálalhatjuk is.




HOZZÁVALÓK (1 főétel vagy 2 előétel)

1 kisebb cukkini
2 szelet csirkemellsonka
50 gramm reszelt mozzarella
10 gramm vaj
40 cl tej
50 gramm fetasajt
1 tk kukoricakeményítő
2 ek kapor
só, frissen őrölt tarka bors, őrölt szerecsendió

ELKÉSZÍTÉS

A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
Egy sütőtálat kenjünk ki vajjal, majd tegyük félre.
A cukkinit mossuk meg, majd két végét vágjuk le. A közepét fúrjuk ki (almavájóval), majd töltsük bele a fetasajtot. Tekerjük be a csirkemellsonkával, majd helyezzük a sütőtálba. 
Egy kisebb salátástálba keverjük csomómentesre a tejet a kukoricakeményítővel, majd ízesítsük sóval, borssal, őrölt szerecsendióval és kaporral. Öntsük a sonkatekercsekre, és toljuk be az előmelegített sütőbe. 30 perc elteltével szórjuk meg a reszelt mozzarellával, és süssük még 5-8 percig.


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!