Kókuszkocka a nagy családi kedvencünk, most egy kicsit másképp készült mint eddig, így egy eritritollal készülő, glutén- és lisztmentes édesség készült picit több mint fél óra ráfordításával.
HOZZÁVALÓK
A piskótához:
5 egész tojás
5 ek kukoricakeményítő
2 ek eritritol
1 tk szódabikarbóna
A csokoládéhoz:
100 gramm (cukormentes) csokoládé
100 gramm eritritol
2 púpos evőkanál cukrozatlan holland kakaó
0,5 deci tej
75 gramm vaj
kókuszreszelék
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 160°C-ra.
A tojásokat válasszuk szét, a sárgáját keverjük habosra az eritritollal, a fehérjét pedig verjük fel kemény habbá. A habosra kevert tojássárgájához szitáljuk hozzá a szódabikarbónás kukoricakeményítőt, majd alaposan keverjük össze. Végezetül óvatosan forgassuk hozzá a felvert tojásfehérjehabot.
Öntsük a masszát egy sütőpapírral bélelt 24x24-es négyzet alakú tortaformába, és az előmelegített sütőben süssük 30 percig. (Ne nyitogassuk az ajtót!)
Ezalatt készítsük el a csokoládéöntetet: egy közepes lábosba öntsünk fél deci tejet, amelybe tegyünk 2 púpos evőkanál kakaót, keverjünk hozzá 100 gramm eritritolt és tördeljük bele az étcsokoládét. Miközben melegszik, sűrűn kevergetve olvasszuk össze masszává. Tegyük félre, és időnként megkeverve hűtsük közép melegre. Végül keverjük hozzá vajat is.
A megsült tésztáról óvatosan húzzuk le a sütőpapírt, majd borítsuk rácsra, és hűtsük ki. Vágjuk kockákra és forgassuk meg a csokoládéba majd a kókuszreszelékben.
2 megjegyzés:
Hű, ezt is elmentettem! Ez a piskóta aztán tényleg "mindenmentes", nagyon jó!!!
abszolut. De "dicseretmentes" szerencsére nem ;)
Megjegyzés küldése