MOZZARELLÁS PADLIZSÁNKRÉMLEVES - VELOUTÉ D'AUBERGINE ET MOZZARELLA

Már többször említettem, hogy a franciák a levest általában krémleves formájában fogyasztják, és leginkább vacsorára. Egy ilyen könnyű, de mégis kellőképpen laktató mozzarellás padlizsánkrémlevest hoztam, amely elkészítése nagyon egyszerű, és cseppet sem időigényes.

A liszt-, glutén-, tojás-, húsmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!



HOZZÁVALÓK

2 padlizsán
1 liter zöldségalaplé
1 salotta hagyma
1 fokhagymagerezd
1 mozzarella
1 kk köménymag
só, bors
1/2 kk őrölt szerecsendió
2 ek olívaolaj


ELKÉSZÍTÉS

A padlizsánokból vágjunk le 4 vékony szeletet, majd hámozzuk meg, és kockázzuk fel. Tegyük egy fazékba, adjuk hozzá a megtisztított és karikákra vágott salotta hagymát, a megpucolt fokhagymagerezdet és öntsük fel a zöldségalaplével. Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, és süssük meg rajta a padlizsánszeleteket. 
Főzzük puhára padlizsánkockákat, majd adjuk hozzá a felkockázott mozzarellát, és botmixerrel pürésítsük. Ízesítsük sóval, borssal, köménymaggal és őrölt szerecsendióval.
Merjük kis tálkákba, majd a megsült padlizsánszeletekkel kínáljuk!


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!