TÚRÓS-MASCARPONÉS KOSÁRKÁK (GLUTÉN-, LISZTMENTES)

Nagyon gyors túrós édesség, a túró és eper szerelmeseinek. Villámgyorsan elkészíthető, és ugyanilyen gyorsan el is tüntethetőek ezek a túrós kis kosárkák.

Nyírfacukorral készül, a glutén-, liszt-, húsmentes diétákban fogyasztható!



HOZZÁVALÓK

120 gramm túró
80 gramm mascarpone
20 gramm nyírfacukor
fél kezeletlen lime leve és reszelt héja
1 kk vaníliaaroma
1 egész tojás

natúr joghurt, eper a tetejére


ELKÉSZÍTÉS

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
A tojást elektromos habverővel verjük habosra a nyírfacukorral. Adjuk hozzá a fél lime levét és lereszelt héját, a vaníliaaromát, a túrót és a mascarponét. Verjük tovább a habverővel a masszát, majd kanalazzunk a masszából egy-egy evőkanálnyit egy szilikon mini muffinforma mélyedéseibe.
Előmelegített sütőben süssük kb 15 percig. (Ahogy a teteje színt kap már zárhatjuk is le!)
Natúr joghurttal és eperrel kínáljuk!


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!