Nyírfacukorral készül, a glutén-, liszt-, húsmentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
120 gramm túró
80 gramm mascarpone
20 gramm nyírfacukor
fél kezeletlen lime leve és reszelt héja
1 kk vaníliaaroma
1 egész tojás
natúr joghurt, eper a tetejére
ELKÉSZÍTÉS
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
A tojást elektromos habverővel verjük habosra a nyírfacukorral. Adjuk hozzá a fél lime levét és lereszelt héját, a vaníliaaromát, a túrót és a mascarponét. Verjük tovább a habverővel a masszát, majd kanalazzunk a masszából egy-egy evőkanálnyit egy szilikon mini muffinforma mélyedéseibe.
Előmelegített sütőben süssük kb 15 percig. (Ahogy a teteje színt kap már zárhatjuk is le!)
Natúr joghurttal és eperrel kínáljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése