FONDANT AU CHOCOLAT (GLUTÉNMENTES)

Ismét egy villámgyors, és nagyon csokoládés édesség készült eritritollal és kókuszliszttel. A kókusz és csokoládéimádóknak egyszerűen kötelező!

A gluténmentes diétákban fogyasztható, eritritollal készül!



HOZZÁVALÓK (2 adaghoz)

50 gramm vaj
1 egész tojás
70 gramm magas kakaótartalmú csokoládé
60 gramm eritritol
20 gramm kókuszliszt

2 ek kókusztej
egy-egy csipet kókuszreszelék a díszítéshez


ELKÉSZÍTÉS

A sütőt melegítsük elő 200°C-ra.
A csokoládét vízfürdő felett olvasszuk meg a vajjal, majd adjuk hozzá az eritritolt. A tojást verjük habosra - turbó fokozaton - majd óvatosan keverjük hozzá csomómentesre a kókuszlisztet. A megolvadt csokoládéhoz keverjük hozzá a kókusztejet, majd forgassuk hozzá a tojásos habot is.
Kanalazzuk egy-egy szufflés tálkába a csokoládés masszát, majd az előmelegített sütőben süssük 12 percig.
A sütőből kivéve szórjuk meg egy-egy csipet kókuszreszelékkel, és azonnal tálaljuk!


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!