Villámgyors, kelesztés nélküli zabpehelylisztes pogácsák. Csak begyúrjuk és már süthetjük is. A tészta maga nem tartalmaz tojást, a tetejét - allergia esetén - csak tejjel kenjük le!
HOZZÁVALÓK:
200 gramm zabpehelyliszt
200 gramm fehér liszt250 gramm szoba hőmérsékletű sós vaj
250 ml sűrű natúr joghurt
25 gramm friss élesztő
250 gramm reszelt mozzarella
2 teáskanál himalája só
A tetejére:
1 egész tojás (vagy tej)
reszelt sajt (ementáli) v. magkeverék
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 200°C-ra.
A hozzávalókat gyúrjuk össze, majd a tésztát - nem kell keleszteni! - lisztezett deszkán nyújtsuk ki kb ujjnyi vastagra. Pogácsaszaggatóval szúrjuk ki, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük egymástól kb 2 cm-es távolságra, Tetejét kenjük le a tojással, és szórjuk meg reszelt sajttal. reszelt sajttal megszórjuk.
Előmelegíttet sütőben süssük 15-18 perc alatt aranybarnára (figyeljünk arra, hogy a második adagnak már kevesebb idő kell!!!)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése