VEGÁN MÜZLIGOLYÓ (GLUTÉN-, LISZT-, TOJÁS-, TEJMENTES)

Egyszerűen elronthatatlanok ezek a sütés, és főzés nélküli müzligolyók. 10 perc munkával - bár a pihentetésre minimum egy órát rá kell szánnunk - mennyei desszertgolyókat készíthetünk.


A glutén-, liszt-, tojás, tejmentes diétákban fogyasztható!





HOZZÁVALÓK

300 gramm glutén-, és cukormentes gyümölcsös müzlikeverék
12,5 cl mandulatej
50 gramm glutén- és laktózmentes margarin
4 ek agave szirup vagy méz
5 ek cukormentes (nyírfacukros) eperlekvár


ELKÉSZÍTÉS


A müzlit szórjuk egy tálba, majd öntsük le a felforrósított mandulatejjel. Adjuk hozzá a szoba hőmérsékletű margarint, az agave szirupot és a lekvárt. Alaposan gyúrjuk össze, majd lefedve tegyük minimum egy órára hűtőbe.
Nedves kézzel formázzunk belőle golyókat, majd hempergessük meg őket kókuszreszelékbe, kakaóba, vagy darált mandulába.


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!