MÜZLIGOLYÓ (GLUTÉN-, LISZT-, TOJÁS-, TEJMENTES)

Egyszerűen elronthatatlanok ezek a sütés, és főzés nélküli müzligolyók. 10 perc munkával - bár a pihentetésre minimum egy órát rá kell szánnunk - mennyei desszertgolyókat készíthetünk.


A glutén-, liszt-, tojás, tejmentes diétákban fogyasztható!





HOZZÁVALÓK

300 gramm glutén-, és cukormentes gyümölcsös müzlikeverék
  12,5 cl mandulatej
  50 gramm glutén- és laktózmentes margarin
    4 ek agave szirup vagy méz
    5 ek cukormentes (nyírfacukros) eperlekvár


ELKÉSZÍTÉS

A müzlit szórjuk egy tálba, majd öntsük le a felforrósított mandulatejjel. Adjuk hozzá a szoba hőmérsékletű margarint, az agave szirupot és a lekvárt. Alaposan gyúrjuk össze, majd lefedve tegyük minimum egy órára hűtőbe.
Nedves kézzel formázzunk belőle golyókat, majd hempergessük meg őket kókuszreszelékbe, kakaóba, vagy darált mandulába.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések