VEGÁN ZELLER-GOMBA KRÉMLEVES - GOMBAKRÉMLEVES III (MINDENMENTES*)

Mint már többször szóba jött, mi is, (mit általában a franciák) kedveljük a krémleveseket vacsoraként is. Most gombából és zellerszárból - avagy halványító zellerből - készítettem egy finom, egészséges krémlevest.

A vegán,  és a mindenmentes*, vagyis a glutén-, liszt-, tojás-, hús-, tejmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!




HOZZÁVALÓK


400 gramm csiperkegomba
1 salottahagyma
280 gramm szárzeller
só, bors, őrölt szerecsendió
1,5 liter zöldségalaplé
150 gramm növényi joghurt 

ELKÉSZÍTÉS

Tisztítsuk meg, majd daraboljuk fel a gombákat, a salotta- ill. fokhagymát, és a zellerszárat, majd tegyük egy edénybe és öntsük fel a zöldségalaplével. Főzzük meg, majd botmixerrel pürésítsük. Keverjük hozzá a joghurtot, majd ízesítsük ízlés szerint sóval, borssal, és őrölt szerecsendióval.

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!