ZELLER-GOMBA KRÉMLEVES - GOMBAKRÉMLEVES III

Mint már többször szóba jött, a franciák kedvelik a krémleveseket vacsoraként. Most gombából és zellerszárból - avagy halványító zellerből - készítettem egy finom, egészséges krémlevest.

A glutén-, liszt-, tojás-, húsmentes - a görög joghurtot elhagyva a tejmentes-, - diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!



HOZZÁVALÓK


400 gramm csiperkegomba
1 salottahagyma
280 gramm szárzeller
só, bors, őrölt szerecsendió
1,5 liter zöldségalaplé
150 gramm görög joghurt (elhagyható!)

ELKÉSZÍTÉS

Tisztítsuk meg, majd daraboljuk fel a gombákat, a salotta- ill. fokhagymát, és a zellerszárat, majd tegyük egy edénybe és öntsük fel a zöldségalaplével. Főzzük meg, majd botmixerrel pürésítsük. Keverjük hozzá a görög joghurtot, majd ízesítsük ízlés szerint sóval, borssal, és őrölt szerecsendióval.


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!