Ebből a mennyiségből kb 10 darab gofri készíthető el.
Nyírfacukorral készül, a glutén-, és tejmentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
250 ml növényi tej
80 gramm instant polenta
50 gramm rizsliszt
35 gramm kukoricaliszt
65 gramm kukoricakeményítő
100 gramm laktózmentes margarin
1 tk gluténmentes sütőpor
20 gramm nyírfacukor
1 tk vaníliaaroma
2 tojás
ELKÉSZÍTÉS
A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét egy csipet sóval verjük fel kemény habbá.
A tojások sárgáit keverjük habosra a nyírfacukorral, öntsük hozzá az olvasztott margarint, a vaníliaaromát és a növényi tejet. Keverjük csomómentesre a kukoricaliszt-keményítő- rizsliszt keverékével. Alaposan keverjük át, majd felforrósított gofrisütőben süssük meg 4-5 perc alatt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése