GLUTÉNMENTES GOFRI - GLUTÉN-, LISZT-, TEJMENTES

Könnyű, légies gluténmentes gofrik pár perc alatt polenta - rizsliszt - kukoricaliszt keverékéből. Nálam most mandulatejjel készült, de szabadon lecserélhető más növényi tejre is. Ha nem akarjuk azonnal felhasználni, jól záródó üvegben 1-2 napig a hűtőben eláll a massza.
Ebből a mennyiségből kb 10 darab gofri készíthető el.

Nyírfacukorral készül, a glutén-, és tejmentes diétákban fogyasztható!




HOZZÁVALÓK

250 ml növényi tej
80 gramm instant polenta
50 gramm rizsliszt
35 gramm kukoricaliszt
65 gramm kukoricakeményítő
100 gramm laktózmentes margarin
1 tk gluténmentes sütőpor
20 gramm nyírfacukor
1 tk vaníliaaroma
2 tojás

ELKÉSZÍTÉS

A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét egy csipet sóval verjük fel kemény habbá.
A tojások sárgáit keverjük habosra a nyírfacukorral, öntsük hozzá az olvasztott margarint, a vaníliaaromát és a növényi tejet. Keverjük csomómentesre a kukoricaliszt-keményítő- rizsliszt keverékével. Alaposan keverjük át, majd felforrósított gofrisütőben süssük  meg 4-5 perc alatt.



Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!