Most egy glutén-, liszt-, tej-, laktóz-, fehér cukormentes változat készült!
HOZZÁVALÓK
A piskótához:
4 tojás
60 gramm eritritol
150 gramm darált kókuszreszelék
50 gramm darált mandula
50 gramm kókuszzsír
1 kk. szódabikarbóna
A csokoládémázhoz:
130 gramm kókuszzsír
100 gramm eritritol
80 gramm cukrozatlan holland kakaó
2 dl kókusztej
kókuszreszelék
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
A tojásokat válasszuk szét, majd a fehérjét verjük egy csipet sóval kemény habbá. A sárgáját keverjük fehéredésig – és jó habosra – az eritritollal és a kókuszzsírral.
Keverjük hozzá a tojásfehérjehab negyedét, majd kanalanként keverjük
bele a szódabikarbónával elkevert darált mandulát és a ledarált
kókuszreszeléket.
Végezetül forgassuk bele a maradék fehérjehabot, és
simítsuk egy sütőpapírral bélelt 30×20 centiméteres tepsibe.
Előmelegített sütőben süssük készre kb 30 perc alatt.
Amíg sül, készítsük el a csokoládékrémet:
A kókusztejet keverjük el egy közepes lábosban a kakaóval, majd
keverjük hozzá az eritritolt. Sűrűn kevergetve melegítsük fel, majd
adjuk hozzá a kókuszzsírt, és addig keverjük míg egy homogén masszát nem
kapunk.
Tegyük félre, és időnként megkeverve hűtsük közép melegre/langyosra.
Az időközben megsült tésztáról óvatosan húzzuk le a sütőpapírt, majd
borítsuk rácsra, és hűtsük ki.
Vágjuk kockákra és forgassuk meg a
csokoládéban majd a kókuszreszelékben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése