KÓKUSZKOCKA V. (GLUTÉN-, LISZT-, TEJ-, LAKTÓZ-, FEHÉR CUKORMENTES)

Jól látható a blogon, hogy nagy kókuszrajongók vagyunk. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az eddigi kókuszkocka receptek száma

Most egy glutén-, liszt-, tej-, laktóz-, fehér cukormentes változat készült!



HOZZÁVALÓK 


A piskótához: 
4 tojás 
60 gramm eritritol 
150 gramm darált kókuszreszelék 
50 gramm darált mandula 
50 gramm kókuszzsír 
1 kk. szódabikarbóna 

A csokoládémázhoz: 
130 gramm kókuszzsír 
100 gramm eritritol 
80 gramm cukrozatlan holland kakaó 
2 dl kókusztej 
kókuszreszelék

ELKÉSZÍTÉS 


A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. 

A tojásokat válasszuk szét, majd a fehérjét verjük egy csipet sóval kemény habbá. A sárgáját keverjük fehéredésig – és jó habosra – az eritritollal és a kókuszzsírral. Keverjük hozzá a tojásfehérjehab negyedét, majd kanalanként keverjük bele a szódabikarbónával elkevert darált mandulát és a ledarált kókuszreszeléket. 
Végezetül forgassuk bele a maradék fehérjehabot, és simítsuk egy sütőpapírral bélelt 30×20 centiméteres tepsibe. Előmelegített sütőben süssük készre kb 30 perc alatt. 

Amíg sül, készítsük el a csokoládékrémet: 
A kókusztejet keverjük el egy közepes lábosban a kakaóval, majd keverjük hozzá az eritritolt. Sűrűn kevergetve melegítsük fel, majd adjuk hozzá a kókuszzsírt, és addig keverjük míg egy homogén masszát nem kapunk. 
Tegyük félre, és időnként megkeverve hűtsük közép melegre/langyosra. Az időközben megsült tésztáról óvatosan húzzuk le a sütőpapírt, majd borítsuk rácsra, és hűtsük ki. 
Vágjuk kockákra és forgassuk meg a csokoládéban majd a kókuszreszelékben.




Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!