Folytatván a sárgarépapürénél megkezdett készítsük otthon aboltokban kapható zöldségpüréket sorozatot, most a zeller-csicsóka
pürén volt a sor. Tökéletes helyettesítője lehet a burgonyapürének, HA
(és csupa nagy betűs HA!!!) bírjuk a csicsókát.
Sajnos egy nagyon
megosztó zöldség, valaki szereti és bírja is, valaki sajnos iszonyat
görcsöket, kínokat él át a fogyasztása után. Úgyhogy ha még nem
próbálta valaki érdemes először csak egy kicsit kóstolni belőle!
A low carb, és a *mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, laktóz-, szója-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
negyed zellerfej (kb 150 gramm)
300 gramm csicsóka
300 gramm csicsóka
2 ek só
1 tk kukoricakeményítő
1 kk bors
friss snidling a tetejére
ELKÉSZÍTÉS
A zellert és a csicsókát tisztítsuk meg, majd daraboljuk fel apróra, és
sós, borsos vízben főzzük puhára. Szűrjük le, és hagyjuk lecsepegni.
Botmixerrel pürésítsük, majd keverjük hozzá a kukoricakeményítőt, és
tűzre visszatéve sűrítsük be (püré sűrűségűre). Snidlinggel megszórva
kínáljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése