REMEK KÖRET: DIY – BOLTI ZELLER-CSICSÓKAPÜRÉ OTTHON (LOW CARB, MINDENMENTES*)

Folytatván a sárgarépapürénél megkezdett készítsük otthon aboltokban kapható zöldségpüréket sorozatot, most a zeller-csicsóka pürén volt a sor. Tökéletes helyettesítője lehet a burgonyapürének, HA (és csupa nagy betűs HA!!!) bírjuk a csicsókát. 
Sajnos egy nagyon megosztó zöldség, valaki szereti és bírja is, valaki sajnos iszonyat görcsöket, kínokat él át a fogyasztása után. Úgyhogy ha még nem próbálta valaki érdemes először csak egy kicsit kóstolni belőle! 

A low carb, és a *mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, laktóz-, szója-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz! 





HOZZÁVALÓK 


negyed zellerfej (kb 150 gramm)
300 gramm csicsóka 
2 ek só 
1 tk kukoricakeményítő
1 kk bors 
friss snidling a tetejére 


ELKÉSZÍTÉS


A zellert és a csicsókát tisztítsuk meg, majd daraboljuk fel apróra, és sós, borsos vízben főzzük puhára. Szűrjük le, és hagyjuk lecsepegni. Botmixerrel pürésítsük, majd keverjük hozzá a kukoricakeményítőt, és tűzre visszatéve sűrítsük be (püré sűrűségűre). Snidlinggel megszórva kínáljuk!



Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!