Négy kisebb banán árválkodott itthon, szerencsére a fagyasztóban is akadt még a tavaly nyáron lefagyasztott szederből, így gyorsan ebben a mindenmentes süteményben végezhették is.
A *mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, laktóz-, szója-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
4 banán (kb 300 gramm)
115 gramm eritritol (v. 100 gramm nádcukor)
1 doboz növényi joghurt (125 gramm)
50 gramm laktóz és tejmentes margarin
70 gramm rizsliszt
10 gramm kakaó
50 gramm kukoricakeményítő (maizena)
1 maréknyi fagyasztott szeder
1 csomag gluténmentes sütőpor
1 ek vaníliaaroma
ELKÉSZÍTÉS
A margarint, az eritritolt, a vaníliát és a joghurtot keverjük össze. A banánokat turmixoljuk össze, majd öntsük a joghurtos masszához. A száraz hozzávalókat keverjük alaposan el a sütőporral, majd adjuk a joghurtos-banános masszához. Dolgozzuk össze a száraz és a nedves hozzávalókat, és öntsük egy 20 centiméteres szilikon tortaformába.
Rakjuk ki szederrel a tetejét, és 180°C-ra előmelegített sütőben süssük 10 percig.
Vegyük le a hőmérsékletet 150°C-ra, és így süssük még 30-35 percig (tűpróba!). Langyosra hűtve szeletelt mandulával és poreritritollal (v. porcukorral) megszórva kínáljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése