VEGÁN SZEDRES SÜTEMÉNY (MINDENMENTES*)

Négy kisebb banán árválkodott itthon, szerencsére a fagyasztóban is akadt még a tavaly nyáron lefagyasztott szederből, így gyorsan ebben a mindenmentes süteményben végezhették is.

A *mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, laktóz-, szója-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!




HOZZÁVALÓK


4 banán (kb 300 gramm) 
115 gramm eritritol (v. 100 gramm nádcukor) 
1 doboz növényi joghurt (125 gramm) 
50 gramm laktóz és tejmentes margarin 
70 gramm rizsliszt 
10 gramm kakaó 
50 gramm kukoricakeményítő (maizena) 
1 maréknyi fagyasztott szeder 
1 csomag gluténmentes sütőpor 
1 ek vaníliaaroma


ELKÉSZÍTÉS 


A margarint, az eritritolt, a vaníliát és a joghurtot keverjük össze. A banánokat turmixoljuk össze, majd öntsük a joghurtos masszához. A száraz hozzávalókat keverjük alaposan el a sütőporral, majd adjuk a joghurtos-banános masszához. Dolgozzuk össze a száraz és a nedves hozzávalókat, és öntsük egy 20 centiméteres szilikon tortaformába.
Rakjuk ki szederrel a tetejét, és 180°C-ra előmelegített sütőben süssük 10 percig.
Vegyük le a hőmérsékletet 150°C-ra, és így süssük még 30-35 percig (tűpróba!). Langyosra hűtve szeletelt mandulával és poreritritollal (v. porcukorral) megszórva kínáljuk!



Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!