VEGÁN KÖRTÉS ZELLERKRÉMLEVES (MINDENMENTES*)

A zeller intenzív íze miatt elég megosztó zöldség. Ebben a krémlevesben viszont az intenzitását finoman lágyítja a körte és a mandulatejszín kellemes íze. Gyorsan el is készül, az eredmény egy nagyon finom krémleves lesz! 

A *mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, laktóz-, szója-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz! 



HOZZÁVALÓK 


1 közepes zeller (kb 250 gramm) 
2 db körte 
1 nagyobb burgonya 
fél póréhagyma 
2 dl mandulatejszín 
2 evőkanál olívaolaj 
3/4 liter zöldségalaplé 
só, bors, szerecsendió  


ELKÉSZÍTÉS 


A zöldségeket mossuk, majd tisztítsuk meg. Egy nagy lyukú reszelőn reszeljük le a zellert, a megtisztított és magjaitól megfosztott körtét és a burgonyát. A póréhagymát karikázzuk fel, majd az olívaolajon fonnyasszuk meg. Adjuk hozzá a lereszelt zeller-burgonya-körte keveréket, majd öntsük fel a zöldségalaplével és főzzük puhára. 
Turmixoljuk össze, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjunk hozzá őrölt szerecsendiót, majd öntsük hozzá a mandulatejszínt és forraljuk fel! Egy szitán passzírozzuk át, és ha nagyon sűrűnek találjuk, nyugodtan tegyünk még hozzá vizet vagy alaplevet! 

Glutén-, tej-, tojásmentes reszelt sajttal (pl violife) megszórva kínáljuk! – Ha nem kapunk megfelelő sajtot, el is hagyható! 

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!