A zeller intenzív íze miatt elég megosztó zöldség. Ebben a
krémlevesben viszont az intenzitását finoman lágyítja a körte és a
mandulatejszín kellemes íze. Gyorsan el is készül, az eredmény egy
nagyon finom krémleves lesz!
A *mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, laktóz-, szója-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
1 közepes zeller (kb 250 gramm)
2 db körte
1 nagyobb burgonya
fél
póréhagyma
2 dl mandulatejszín
2 evőkanál olívaolaj
3/4 liter
zöldségalaplé
só, bors, szerecsendió
ELKÉSZÍTÉS
A zöldségeket mossuk, majd tisztítsuk meg. Egy nagy lyukú reszelőn
reszeljük le a zellert, a megtisztított és magjaitól megfosztott körtét és
a burgonyát. A póréhagymát karikázzuk fel, majd az
olívaolajon fonnyasszuk meg. Adjuk hozzá a lereszelt zeller-burgonya-körte keveréket, majd öntsük fel a zöldségalaplével és főzzük puhára.
Turmixoljuk össze, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjunk
hozzá őrölt szerecsendiót, majd öntsük hozzá a mandulatejszínt és
forraljuk fel! Egy szitán passzírozzuk át, és ha nagyon sűrűnek találjuk,
nyugodtan tegyünk még hozzá vizet vagy alaplevet!
Glutén-, tej-, tojásmentes reszelt sajttal (pl violife) megszórva kínáljuk!
– Ha nem kapunk megfelelő sajtot, el is hagyható!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése