MAIGRET DE CANARD - KACSAMELL SÜLT

Ha szárnyast készítünk, akkor általában csirkét vagy pulykát sütünk/főzünk. De ha igazán finomat szeretnénk készíteni (főleg sütni), akkor érdemes kacsából készült ételt csinálni! A kacsa legfinomabban süthető része pedig nem más, mint a melle húsa.

A glutén-, liszt-, tojás-, tejmentes diétákban fogyasztható!




HOZZÁVALÓK

2 db kacsamell
2 db fokhagymagerezd
2 ek rozmaringos olívaolaj
2 tk méz

1 dl rosé bor

só, őrölt bors


ELŐKÉSZÍTÉS

A kacsamellek bőrét irdaljuk be. kenjük be a sóval, borssal, mézzel és a reszelt fokhagymával. 
Locsoljuk meg a rozmaringos olívaolajjal, és tegyük egy zacskóba, vagy takarjuk le fóliával. Érdemes egy éjszakára hűtőbe tenni. 

ELKÉSZÍTÉS

A sütőt melegítsük elő 200°C fokra.
A kacsamelleket a bőrükkel lefelé tegyük egy felforrósított serpenyőbe, majd ha már megpirult, fordítsuk meg és a másik oldalukat is pirítsuk meg. Vegyük ki, és a bőrükkel felfelé tegyük egy sütőtálba, és 20-25 perc alatt süssük készre.
Ezalatt a sütőserpenyőbe öntsük bele a bort, és forraljuk fel. Egy fakanállal kaparjuk fel a leragadt darabkákat, majd passzírozzuk át, és külön kínáljuk a kacsamellszeletek mellé!


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!