A glutén-, liszt-, tojás-, tejmentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
2 db kacsamell
2 db fokhagymagerezd
2 ek rozmaringos olívaolaj
2 tk méz
1 dl rosé bor
só, őrölt bors
ELŐKÉSZÍTÉS
A kacsamellek bőrét irdaljuk be. kenjük be a sóval, borssal, mézzel és a reszelt fokhagymával.
Locsoljuk meg a rozmaringos olívaolajjal, és tegyük egy zacskóba, vagy takarjuk le fóliával. Érdemes egy éjszakára hűtőbe tenni.
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 200°C fokra.
A kacsamelleket a bőrükkel lefelé tegyük egy felforrósított serpenyőbe, majd ha már megpirult, fordítsuk meg és a másik oldalukat is pirítsuk meg. Vegyük ki, és a bőrükkel felfelé tegyük egy sütőtálba, és 20-25 perc alatt süssük készre.
Ezalatt a sütőserpenyőbe öntsük bele a bort, és forraljuk fel. Egy fakanállal kaparjuk fel a leragadt darabkákat, majd passzírozzuk át, és külön kínáljuk a kacsamellszeletek mellé!
Ezalatt a sütőserpenyőbe öntsük bele a bort, és forraljuk fel. Egy fakanállal kaparjuk fel a leragadt darabkákat, majd passzírozzuk át, és külön kínáljuk a kacsamellszeletek mellé!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése