SÁRGARÉPA VÖRÖSBOROS FÜGÉVEL


HOZZÁVALÓK

4 darab sárgarépa
1 marék aszalt füge
1/2 deci testes vörösbor
1 evőkanál vaj
só, bors


ELKÉSZÍTÉS

Az aszalt fügét feldaraboljuk, majd egy csavaros üvegbe tesszük, és felöntjük a vörösborral. Lefedve állni hagyjuk minimum 1 órát. 
A sárgarépát megtisztítjuk, és felcsíkozzuk.
Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, majd rádobjuk a sárgarépacsíkokat. Pár percig sűrűn kevergetve kissé megpirítjuk, majd hozzáadjuk a vörösboros fügét. Rácsavarunk egy kevés tengeri sót, egy kevés frissen tört tarka borsot, és közepes lángon fedő alatt időnként megrázva puhára pároljuk a répát.   


MEGJEGYZÉS

A legjobb, ha egy éjszakára is tudjuk állni hagyni a fügét, annál omlósabb lesz, minél jobban át tudja járni a vörösbor.
Nem baj ha nem lesz leve a fügés répának, de aki szeretné adagolhat hozzá folyamatosan kevés vizet, vagy akár vörösbort is.
A sárgarépa feldarabolásánál érdemes arra figyelni, hogy azonos méretűek legyenek, így egyformán puhul meg.

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!