KECSKESAJTOS KORONGOK

A leveles tészta a háztartási sos-csomag egyik alapvető elemét képezi. Készíthetjük édesen vagy sósan, de a lényege, hogy gyorsan. Egy kis kecskesajttal és provence-i fűszerkeverékkel megszórva pillanatokon belül finom falatokat készíthetünk belőle.    


HOZZÁVALÓK

1 db leveles tészta
1 db kecskesajt (rúd)
0,5 db póréhagyma

2 ek olívaolaj
1 ek provence-i fűszerkeverék

0,5 dl rosé bor
1 marék saláta
1 csipt só, bors


ELKÉSZÍTÉS


A sütőt melegítsük elő 180°Cra.
A kinyújtott levelestésztából szaggassunk fánkszaggató segítségével köröket (nagyobbakat mint a kecseksajt!)
A megtisztított és felkarikázott póréhagymát az olívaolajon dinszteljük meg, sózzuk, borsozzuk majd szórjuk meg a provence-i fűszerkeverékkel. 
Öntsük hozzá a rose bort, és pár percig folyamatos kevergetés mellett hagyjuk, hogy elveszítse az alkoholtartalmát.
Kanalazzunk 1-1 teáskanálnyit a tésztakorongok közepére, majd tegyük rá az ujjnyi vastagságúra felkarikázott sajtot.
Kb 10 perc alatt süssük készre, majd salátaágyon azonnal tálaljuk!   

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!