HÁZI KETCHUP

Mert ami otthon készül az az igazi. Meg ugye arról tudjuk, hogy igazából mi is van benne.
A ketchup nagy kedvence a gyerekeknek (is), a vásárlásnál törekszünk rá, hogy minél kevesebb adalékanyag legyen benne. De ha otthon elkészítjük, biztosak lehetünk benne, hogy semmilyen adalékanyag nem szerepel benne. Az elkészítése roppant egyszerű, ámde kissé időigényes. A sütőben készülő paradicsomos szószunk mellett viszont elvégezhetjük dolgainkat.



HOZZÁVALÓK


1,5 kg paradicsom
1 db póréhagyma
1 db szárzeller
1 db kaliforniai paprika
1 ek pirospaprika
4 ek nyírfacukor
1 ek só
1 kk frissen őrölt szerecsendió


ELKÉSZÍTÉS

A paradicsomot, és a póréhagymát karikázzuk fel, és tegyük egy fedeles cocotte-ba (vagy sütőtálba). A paprikát csumázzuk ki, majd azt is csíkozzuk fel, és adjuk a paradicsomhoz a szárzellerrel együtt. Fedjük le, és tegyük be a sütőbe 150°Cra. Egy óra múlva botmixerrel pépesítsük, majd ízesítsük sóval, borssal, pirospaprikával, és egy kevés frissen őrölt szerecsendióval és nyírfacukorral.
Toljuk vissza a sütőbe, és hagyjuk besűrűsödni (kb 4-5 óra szükséges még hozzá).
Amikor már sűrű figyeljünk arra, hogy ne égjen meg a széle.
Ha elég sűrű, töltsük üvegekbe.

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!