SÁRGABARACKOS MANDULATORTA



Szeretem a bögrés recepteket. Nem kell hozzá mérleg, egy pohár segítségével is könnyen, egyszerűen összeállítható a tészta. Most két kedvencünk a mandula és a sárgabarack került egymás mellé. Szerintem nagyon jól passzolnak egymással, ebben a tortában is finoman kiemeli a sárgabarack ízét a mandula. 




HOZZÁVALÓK:


1 pohár natur joghurt joghurt (125 ml)
1 pohár teljes kiőrlésű liszt v. zabpehelyliszt (125 ml)
1 pohár darált mandula (125 ml)
1 pohár nádcukor v. nyírfacukor ( 125 ml)
fél pohár olívaolaj (kb 60 ml)
1 egész tojás
2 kk sütőpor
1 kk fahéj
1 ek vaníliaaroma
250 gramm sárgabarack
3-4 ek szeletelt mandula

ELKÉSZÍTÉS

Az alap mérce a joghurt pohara.
A sütőt melegítsük elő 175°Cra.
A tojást keverjük habosra a nád/nyírfacukorral, adjuk hozzá a joghurtot, az olívaolajat, és a vaníliaaromát. Alaposan keverjük el, majd szórjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, az őrölt fahéjat és a darált mandulát. Egy 20cm átmérőjű szilikonos tortaforma aljába tegyük le a megmosott és félbevágott sárgabarackok egyharmad részét, majd öntsük rá a massza felét. Tegyük rá a megmaradt sárgabarackfelek felét, végül öntsük rá a maradék tésztánkat. A tetejére kerülnek a megmaradt sárgabarackok, és szórjuk meg szeletelt mandulával. Előmelegített sütőben süssük addíg, amíg a beleszúrt tű tisztán nem jön ki! (kb 45 perc)

Amikor már langyosra hűlt, porcukorral megszórva tálaljuk!

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!