KAKAÓS-CSOKOLÁDÉS ZABPEHELYKEKSZ - LISZTMENTES

A nemrég készült áfonyás-zabpelyhes keksz után most egy ínycsiklandozó kakaós-csokoládés lisztmentes keksz készült.  Az összeállításához bátran álljanak neki kezdők is, mert egyszerűen elronthatatlan. Egy  csésze finom tea vagy kakaó mellé pedig épp ideális nassolnivaló!



HOZZÁVALÓK

10 deka zabpehely
10 deka vaj
6 deka nádcukor
0,5 deci tej
2 ek kakaó (nem cukrozott)
1 kk őrölt fahéj
0,5 kk szódabikarbóna
15 deka csokoládépasztilla


ELKÉSZÍTÉS


A tejet forrósítsuk fel a vajjal együtt, majd öntsük a zabpehelyre. Adjuk hozzá a többi hozzávalót is a csokipasztillákkal együtt, majd tegyük hűtőbe kb 2 órára.
A sütőt melegítsük elő 180°Cra.
Egy sütőpapíros tepsibe tegyük egymás mellé a diónyi nagyságú golyókat. Egy pohár aljával lapítsuk le őket, és 8-10 perc alatt süssük készre. 5-6 perc után érdemes résen lenni, mert onnantól könnyen megég.
A sütőpapíron hagyjuk kihűlni.


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!