10 PERCES LEVES

Van egy titkos favoritom, amit szerencsére bármikor bevethetek, mert eddig bombabiztos gyereklevesnek minősült. Többszörösen tesztelt saját gyermekeimen is, és más apró talpú barátunkon is. A Szüleik is örömmel kanalazták, úgyhogy azt hiszem még egy plusz pont jár érte. A zöldborsó és a babyrépa a gyerekek számára nagyon tetszetős, az pedig külön jó benne, hogy nem kell a tisztítással bajlódnunk, elég csak a mirelit változatot elővenni a fagyasztóból, és már mehet is a ripsz-ropsz levesfőzés. 
Eddig csak Franciaországban találtam ilyen fagyasztott répa-zöldborsó kombót, de pár hete örömmel fedeztem fel otthon is a fagyasztott részlegen.

A leves galuska nélkül, a liszt-, glutén-, tojás-, húsmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!



  HOZZÁVALÓK


300 gramm zöldborsó-babyrépa keverék (mirelit)
2-3 ek olívaolaj
1 ek szárított petrezselyem
0,5 db vékonyabb póréhagyma
1 fokhagymagerezd
0,5 kk köménymag
0,5 kk mustármag (elhagyható)
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
5-6 szem fekete bors
1 db babérlevél



ELKÉSZÍTÉS


A póréhagymát tisztítsuk meg, majd aprítsuk fel.
Öntsük egy edénybe az olívaolajat, majd a póréhagymát pirítsuk üvegesre rajta. Adjuk hozzá a fűszereket, a zöldborsó- babyrépa keveréket, majd öntsük fel kb egy-másfél liter vízzel, majd fedő alatt főzzük  a répa puhulásáig (nem kell sok idő, épp hogy roppanós legyen, ez kb 5 perc). Igény szerint szaggassunk bele (pl zabpehelylisztből, vagy kukoricalisztből készült) galuskákat.


Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl! Tarts Velünk a Facebookon is!

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!