Az eredeti röszti krumpliból és lisztből készül, ebben az őszi rösztiben azonban a sárgarépa, a sütőtök és a csicsóka ízei harmonizálnak, hozzáadott liszt nélkül.
A glutén-, lisztmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
150 gramm sütőtök
2 közepes sárgarépa
2 egész tojás
só
2-3 csavarásnyi frissen őrölt tarka bors
1 kk currypor
0,5 kk őrölt szerecsendió
2 ek vaj
5 deka reszelt sajt
ELKÉSZÍTÉS
Melegítsük elő a sütőt 200°Cra.
A megtisztított zöldségeket kis lyukú reszelőn reszeljük le. Keverjük hozzá a tojásokat, ízesítsük ízlés szerint sóval, frissen őrölt tarka borssal, kevés curryvel és az őrölt szerecsendióval.
Kanalazzuk egy vajjal kikent sütőtálba a zöldségreszelékeket és alaposan nyomkodjuk bele.
Az előmelegített sütőbe tolva kb 30-35 percig süssük (ha pirulna a teteje fedjük le egy alufóliával), majd szórjuk meg a reszelt sajttal és még tegyük vissza 5 percre.
Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl! Tarts Velünk a Facebookon is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése