A zöldség-színkavalkád egyik meghatározó darabja a most szezonját ünneplő padlizsán. Sok fajta megtalálható már a fehértől kezdve a csíkosig. Nagyon egészséges, sokféleképpen felhasználható zöldség,.
Energiatartalma igen alacsony (27 kcal/100 g) és mivel sem fehérje, sem szénhidrát tartalma nem magas, a fogyókúrás receptek jó alapja.
Nálunk most csicsókával, póréhagymával és paradicsommal rétegezve lett egybesütve, majd a végén reszelt mozzarellával megszórva. Salátaágyon kínálva egy finom, és laktató étel!
Energiatartalma igen alacsony (27 kcal/100 g) és mivel sem fehérje, sem szénhidrát tartalma nem magas, a fogyókúrás receptek jó alapja.
Nálunk most csicsókával, póréhagymával és paradicsommal rétegezve lett egybesütve, majd a végén reszelt mozzarellával megszórva. Salátaágyon kínálva egy finom, és laktató étel!
HOZZÁVALÓK
1-2 ek szőlőmagolaj
1 kisebb póréhagyma
8 db koktélparadicsom
200 gramm csicsóka
fűszeres szószhoz:
2,5 deci tejföl
0,5 deci olívaolaj
1 ek provence-i fűszer
4 darab fokhagymagerezd
egy csipet só
0,5 kk őrölt szerecsendió
0,5 kk őrölt tarka bors
150 gramm reszelt mozzarella
2 ek szőlőmagolaj
ELKÉSZÍTÉS
A padlizsánt mossuk le, majd a két végét vágjuk le. Karikázzuk fel ujjnyi vastag szeletekre, majd egy nagy serpenyőbe hevítsük fel a szőlőmagolajat, és mindkét oldalukat - pirulásig - süssük át. Nedvszívó papíron itassuk le róla az olajat.
A póréhagymát, a megtisztított csicsókát és a koktélparadicsomot karikázzuk fel. A sütőtálunkat kenjük ki szőlőmagolajjal, majd tegyük rá a padlizsán szeletek kb kétharmadát, utána pedig a csicsóka, a paradicsom majd a póréhagyma szeleteket.
A póréhagymát, a megtisztított csicsókát és a koktélparadicsomot karikázzuk fel. A sütőtálunkat kenjük ki szőlőmagolajjal, majd tegyük rá a padlizsán szeletek kb kétharmadát, utána pedig a csicsóka, a paradicsom majd a póréhagyma szeleteket.
Öntsük rá a tejföllel és olívaolajjal elkevert fűszeres szósz kétharmadát, majd rakjuk rá a maradék padlizsánt, és a maradék szőlőmagolajas-tejfölös szósszal öntsük nyakon.
Takarjuk le alufóliával, és 220 °Con süssük 30 percig, majd a fóliát levéve még 10 percig. Szórjuk meg a mozzarella sajttal és még 10 percre toljuk vissza!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése