Már megosztottam Veletek igazi és hamis túró gombóc receptet, amiket szeretünk és viszonylag gyakran is készítek. Most azonban olyat szerettem volna amiben nincs tojás, van benne igazi túró, és még valami plusz. Ez a plusz a kukoricadara lett, amitől nagyon könnyű gombócokat sikerült összegyúrni belőle.
Aki nehéz, és kemény túrógombócot szeretne készíteni, akkor nem ezt a receptet kereste!
HOZZÁVALÓK
360 gramm kukoricadara500 gramm túró
3 ek szőlőmagolaj
6 ek nyírfacukor
1 citrom leve és reszelt héja
csipet só
gluténmentes morzsa vagy gluténmentes darált keksz a hempergetéshez
ELKÉSZÍTÉS
A kukoricadarát pirítsuk meg a szőlőmagolajon, öntsük fel dupla mennyiségű vízzel, majd folyamatos kevergetés mellett 2-3 perc alatt főzzük meg.
Adjunk hozzá 4 evőkanálnyi nyírfacukrot, a citrom levét és reszelt héját valamint a túrót, majd alaposan gyúrjuk össze!
Kanállal kis gombócoknyi adagot veszünk a masszából, majd nedves kézzel golyót formálunk belőle, végezetül meghempergetjük a nyírfacukorral édesített pirított morzsában.
Tejföllel, reszelt citromhéjjal és mentával megszórva tálaljuk!
Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl! Tarts Velünk a Facebookon is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése