FETÁVAL ÉS RUKKOLÁVAL TÖLTÖTT PÁRMAI SONKA

Akár előételnek, akár könnyű vacsorának is tökéletesek ezek a fetával és rukkolával töltött sonkatekercsek. A narancs és a balzsamecet könnyedsége nagyon jól kiemeli a pármai sonka és a fetasajt ízét a kissé csípős rukkolával együtt.

A glutén-, liszt-, cukor-, tojásmentes diétákban fogyasztható!


HOZZÁVALÓK

100 gramm feta sajt
8 db pármai sonka
1 kezeletlen héjú narancs
rukkola saláta
xéres vinaigre ecet v. balzsamecet

frissen őrölt tarka bors
olívaolaj

ELKÉSZÍTÉS

A fetasajtot csíkozzuk fel.
Egy szelet sonkára tegyünk egy csík fetát, tegyünk rá 5-6 rukkolát, majd tekerjük fel. Salátaágyra tegyünk 2 db fetatekercset, sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg egy minimális ecettel, spricceljük meg olívaolajjal. Ízesítsük sóval, frissen őrölt tarka borssal, majd reszeljünk rá a narancs héjából egy keveset, végezetül locsoljuk meg a narancs levével is.


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!