A VILÁG LEGEGYSZERŰBB EPRES-HABOS CSODÁJA (LISZT-, GLUTÉN-,TOJÁSMENTES, HOZZÁADOTT CUKROT NEM TARTALMAZ)

A "régi" habszifon most újra virágkorát éli - jé, ismét vissza a múltba -, az étkezésükre igényesek megint előveszik, mert a bolti, mindenféle adalékanyaggal telenyomott változattal szemben ebben tényleg csak az található meg amit mi beletettünk: mégpedig jelen esetben eper, egy kis nyírfaporcukor, vaníliaaroma és tejszín, ni meg persze a szifonpatronból kiengedett dinitrogén-oxid (N2O), amely segítségével pillanatok alatt habot kreálhatunk. A bolti flakonos változatával szemben kihagyjuk belőle a cukrot, az emulgeálót, a stabilizátor, sűrítőt, stb... 

Bár a hab készítését megtehetjük kézzel, vagy géppel is, ha módunkban áll mégis érdemes kipróbálni a szifonos változatot is, mert az abban készítettnek nagy előnye, hogy - mivel remekül záródik - a hab hosszabban eláll, és megtartja tökéletes állapotát.
Nem tudom ki hogy van vele, de szerintem a legegyszerűbb dolgok sokszor a legjobbak. Nincs ez máshogy a  pár perc alatt elkészíthető liszt-, glutén-, tojásmentes, hozzáadott cukrot nem tartalmazó epres-habos csoda esetében sem.

Emlékszem gyerekkoromban nagymamám sokszor csinált Nekünk ahogy beköszöntött a tavasz, vele együtt az eperszezon. De nagyon finom volt málnából is...




HOZZÁVALÓK

10 cl tejszín
250 gramm eper
1 ek nyírfaporcukor (elhagyható!)
1 tk vaníliaaroma

eperszemek, csokoládé a tetejére



ELKÉSZÍTÉS

Az epret tisztítsuk meg, majd botmixerrel pürésítsük össze. keverjük hozzá a nyírfaporcukrot, a tejszínt és a vaníliaaromát. Keverjük össze, majd töltsük a habszifonba. Tekerjük rá a tetejét, nyomjunk bele egy patront,  majd tegyük hűtőbe minimum 2 órára.   
Rázzuk össze, majd nyomjuk kínálópoharakba, tegyünk rá eperszemet és reszeljünk rá csokoládét.





Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!