Ha vendégek jönnek ebédre vagy vacsorára és semmi időnk rákészülni,
érdemes ezt a receptet elkészíteni!
Ezeknek a fenséges csirkecomboknak az előkészítése nem igényel 10
percnél többet. A további nagyszerűsége, hogy akár előre is
elkészíthető, és a hűtőből a sütőbe dugva 40-50 perc alatt készre
süthető.
A *mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojás-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható! Ha nem szempont a tejmentesség, vajjal is készíthető!
HOZZÁVALÓK (4 főre)
8 db csirkecomb
8 db vékony szelet bacon
10 deka margarin
1 ek provence-i fűszerkeverék (hiányában bármilyen sült csirke fűszer)
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 200°Cra.
A csirkecombok bőrét válasszuk el a húsától (ne szedjük le!).
A puha margarint keverjük el a provence-i fűszerkeverékkel, és a
csirkecombok bőre alatt alaposan kenjük be vele.
Tekerjük rá a bacon szeleteket, majd húzzuk rá a bőrét, és kívülről is
kenjük be a fűszeres margarinnal.
Tegyük egy sütőtálba a csirkecombokat, majd toljuk az előmelegített
sütőbe.
Sülés közben időközönként forgassuk meg a tálban a őket, és közben
locsolgassuk vissza a kisült levével.
Majd kb 40 perc elteltével salátaágyra kiszedve azonnal tálaljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése