Nálam mostanában szinte csak sütőben sül a fasírt. Így nincs büdös olajszag, és nem is kell a tűzhely mellett ácsorogni a sütése közben. Csak összegyúrom, egy szilikon formába nyomkodom, és már mehet is a sütőbe! Most egy gluténmentes változat készült egy kevés túróval.
Glutén-, liszt-, laktóz-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható. (Ha laktózmentes túróból készítjük. Ebben az esetben picit több sót érdemes beletenni)
HOZZÁVALÓK
50 deka (sovány) darált marhahús
10 deka túró
petrezselyem
1 egész tojás
1 vékonyabb szál póréhagyma
2 ek olívaolaj
só
1 db fokhagymagerezd
frissen őrölt tarka bors
ELKÉSZÍTÉS
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
A megtisztított póréhagymát aprítsuk fel, majd az olívaolajon pároljuk
meg a fűszerekkel.
A darált marhahúst a túróval, a tojással, és fűszeres póréhagymával
együtt gyúrjuk össze, majd egy szilikonformába simítsuk bele, és
200°C-ra előmelegített sütőben kb háromnegyed óra alatt süssük meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése