TÚRÓS FASÍRT (GLUTÉN-, LISZT-, LAKTÓZ-, FEHÉR CUKORMENTES)

Nálam mostanában szinte csak sütőben sül a fasírt. Így nincs büdös olajszag, és nem is kell a tűzhely mellett ácsorogni a sütése közben. Csak összegyúrom, egy szilikon formába nyomkodom, és már mehet is a sütőbe! Most egy gluténmentes változat készült egy kevés túróval.

Glutén-, liszt-, laktóz-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható. (Ha laktózmentes túróból készítjük. Ebben az esetben picit több sót érdemes beletenni)




HOZZÁVALÓK


50 deka (sovány) darált marhahús 
10 deka túró 
petrezselyem 
1 egész tojás 
1 vékonyabb szál póréhagyma 
2 ek olívaolaj 
só 
1 db fokhagymagerezd 
frissen őrölt tarka bors 


ELKÉSZÍTÉS 


Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. 
A megtisztított póréhagymát aprítsuk fel, majd az olívaolajon pároljuk meg a fűszerekkel. A darált marhahúst a túróval, a tojással, és fűszeres póréhagymával együtt  gyúrjuk össze, majd egy szilikonformába simítsuk bele, és 200°C-ra előmelegített sütőben kb háromnegyed óra alatt süssük meg.

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!