CSUPA CSOKOLÁDÉS LISZTMENTES CSOKOLÁDÉTORTA FÉL ÓRA ALATT (GLUTÉN-, LISZT-, SZÓJA-, FEHÉR CUKORMENTES)

Ez a torta egy kedves barátunk születésnapjára készült. Az alapja egy nagyon finom liszt-, és tejmentes piskóta, amelyre egy csokoládés tejszínes-mascarponés krém került. Az pedig külön jó benne, hogy fél óra alatt elkészíthető! 

A glutén-, liszt-, szójamentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!





HOZZÁVALÓK 

A tortához
200 gramm gluténmentes csokoládé 
4 egész tojás 
20 gramm gluténmentes kukoricakeményítő (Maizena) 
125 gramm eritritol (v. 100 gramm cukor) 
50 gramm olívaolaj 
1 csipet só 
1 vaníliarúd kikapargatott belseje 

A krémhez
250 gramm mascarpone
100 gramm étcsokoládé 
150 ml tejszín 
2 ek cukrozatlan holland kakaó 
5 ek eritritol v. 3 ek nádcukor 
gyümölcsök a tetejére 


ELKÉSZÍTÉS 


A sütőt melegítsük elő légkeveréses fokozaton 200°C-ra.
A felkockázott  csokoládét és a vajat – egy lefedhető jénai tálban – olvasszuk meg mikróban (v. gőzfürdő felett). Ezalatt az egész tojásokat az eritritollal (cukorral) verjük a robotgép turbó fokozatán 2-3 perc alatt kemény habbá. Csurgassuk hozzá a megolvasztott csokoládét, adjuk hozzá a sót, a vaníliarúd kikapargatott belsejét és a kukoricakeményítőt. 
Keverjük össze, öntsük egy 22 centiméteres kerek szilikon tortaformába, és az előmelegített sütőben süssük készre 20 perc alatt (tűpróba!) 

Mialatt hűl a piskótánk, készítsük el a krémet: 
Gőzfürdő felett olvasszuk meg a csokoládét, majd tegyük félre hogy kihűljön (néhányszor keverjük át)! A tejszínt a cukrot és a mascarponét tegyük egy tálas mixerbe, és verjük fel. Keverjük hozzá a kakaóport is, majd az egészet kenjük a tortánk tetejére. Ízlés szerint gyümölcsökkel tegyük ki a tetejét!



Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!