Ez a torta egy kedves barátunk születésnapjára készült. Az alapja egy
nagyon finom liszt-, és tejmentes piskóta, amelyre egy csokoládés
tejszínes-mascarponés krém került. Az pedig külön jó benne, hogy fél
óra alatt elkészíthető!
A glutén-, liszt-, szójamentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
A tortához
200 gramm gluténmentes csokoládé
4 egész tojás
20 gramm gluténmentes kukoricakeményítő (Maizena)
125 gramm eritritol (v. 100 gramm cukor)
50 gramm olívaolaj
1 csipet só
1 vaníliarúd kikapargatott belseje
A krémhez
250 gramm mascarpone
100 gramm étcsokoládé
150 ml tejszín
2 ek cukrozatlan holland kakaó
5 ek eritritol v. 3 ek nádcukor
gyümölcsök a tetejére
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő légkeveréses fokozaton 200°C-ra.
A felkockázott csokoládét és a vajat – egy lefedhető jénai tálban –
olvasszuk meg mikróban (v. gőzfürdő felett). Ezalatt az egész tojásokat
az eritritollal (cukorral) verjük a robotgép turbó fokozatán 2-3 perc alatt
kemény habbá. Csurgassuk hozzá a megolvasztott csokoládét, adjuk
hozzá a sót, a vaníliarúd kikapargatott belsejét és a
kukoricakeményítőt.
Keverjük össze, öntsük egy 22 centiméteres kerek szilikon
tortaformába, és az előmelegített sütőben süssük készre 20 perc alatt
(tűpróba!)
Mialatt hűl a piskótánk, készítsük el a krémet:
Gőzfürdő felett olvasszuk meg a csokoládét, majd tegyük félre hogy
kihűljön (néhányszor keverjük át)!
A tejszínt a cukrot és a mascarponét tegyük egy tálas mixerbe, és
verjük fel. Keverjük hozzá a kakaóport is, majd az egészet kenjük a
tortánk tetejére.
Ízlés szerint gyümölcsökkel tegyük ki a tetejét!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése