Quiche (ejtsd: kis) a francia konyha, ezen belül is Alsace egyik igen kedvelt étele. Nálunk most egy glutén-, és tejmentes verziója készült, amely alapját egy elő/vakon sütött kosár adja, melybe később egy tojásos- rizstejszínes- szalonnás töltelék került.
A glutén-, laktóz-, tej-, és fehér cukormentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
A tésztához
150 gramm lenmagliszt
50 gramm hajdinaliszt
1 tojás
2 evőkanál olívaolaj
½ kávéskanál só
kb ½ dl víz
A töltelékhez
100 gramm füstölt szalonna
3 tojás
½ vékony szál póréhagyma
20 cl rizstejszín
só, bors, őrölt szerecsendió
1 marék apróra vágott petrezselyem
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő légkeveréses fokozaton 180°C-ra.
Keverjük össze a liszteket a tojást és a sót. Alaposan gyúrjuk össze a
víz hozzáadagolásával. Nyújtsuk ki egy lisztezett nyújtólapon, majd
nyomkodjuk egy 20 cm átmérőjű pitesütő formába (én szilikont
használok, azt nem kell sem lisztezni, sem sütőpapírral kibélelni).
Fedjük le sütőpapírral, és öntsük rá a sütőgyöngyöt, vagy a sütésre
használt babot.
Az előmelegített sütőben süssük elő 10 perc alatt.
Ezalatt készítsük el a tölteléket:
Aprítsuk fel a póréhagymát, a petrezselymet és a szalonnát. Egy
serpenyőben folyamatos kevergetés mellett pároljuk üvegesre a
hagymát. Ezalatt egy tálban villával verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá
a rizstejszínt. Öntsük az üvegesre párolt póréhagymához, keverjük
össze, majd ízesítsük a fűszerekkel.
Öntsük a masszát az elősütött tésztára, és a sütőbe visszatolva süssük
készre 25 perc alatt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése