ROQUEFORT KRÉM (GLUTÉN-, LISZT-, SZÓJA-, TOJÁS-, HOZZÁADOTT CUKORMENTES)

A sajtok itt kint Franciaországban a mindennapos étkezés részét képezik. Az én személyes kedvencem a roquefort sajt. Ez az enyhén fanyar sajt isteni. Főleg, ha egy ilyen remek krémben végzi pár perc munkával.


A receptben direkt nem írtam sót, mert aki ismeri ezt a sajtot tudja, hogy alapból rendelkezik egy sós ízzel.


A krém a glutén-, tojás-, szójamentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!




HOZZÁVALÓK


100 gramm roquefort sajt
2 ek creme fraiche (vagy tejföl esetleg zsíros tejszín)
6-8 szőlőszem
1 kisebb körte
1 marék dió


ELKÉSZÍTÉS


A roquefort sajtot villával törjük át, majd keverjük el a creme fraiche-vel. Tegyük egy tálba a szőlőszemeket, daraboljuk bele a körtét, és adjuk hozzá a marék diót. Egy botmixerrel pürésítsük össze, és a kapott masszát adjuk hozzá a roquefortos creme fraiche-hez. Végezetül kb 2 teáskanálnyi snidlinget mossunk meg, szárítsuk meg és vágjuk apróra, és jól összekeverjük össze a krémmel.
 

PL. diós zsemlével tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!