HOZZÁVALÓK
1 evőkanál joghurt,
1 tojás,
5 dkg reszelt ementali sajt,
4 evőkanál búzadara,
2-3 evőkanál szárított petrezselyem,
só
2-3 csavarásnyi frissen őrölt tarkabors
ELKÉSZÍTÉS
- A joghurtot keverjük el a tojással, majd adjuk hozzáa búzadarát, a reszelt sajtot, az apróra vágott petrezselyemzöldet, és a sót.
- Félrerakjuk, ezalatt felforraljuk a főzővizet.
- Ha már forr, adjunk hozzá egy fél marhahúsleveskockát, majd a sajtos masszából vizes kézzel diónyi gombócokat formázva tegyük a forrásban lévő vízbe.
- Addig főzzük, míg feljönnek a tetejére.
MEGJEGYZÉS
- Tökéletes betét erőlevesbe, zöldséges, gombás levesekbe, de krémlevesekbe is tehetjük.
4 megjegyzés:
egyszerű, de nagyszerű! köszi!:)
örülök, hogy tetszik :)
Nálunk bekerült a kedvencek közé!
Ki fogom próbálni! :) Majd beszámolok. :)
várom :)
Megjegyzés küldése