Egy finom brioche akár reggelire, akár tízóraira remek választás lehet. Finom vajjal, lekvárral. Vagy csak magában a kávéba tunkolva. Mennyei!
HOZZÁVALÓK
60 g cukor,
60 g vaj,
1 tojás,
250 ml langyos tej,
1/2 teáskanál só,
1 csomag élesztő.
+ 1 tojás sárgája
4 evőkanál cukor (durva)
ELKÉSZÍTÉS
Az elkészítéséhez ajánlom a robotgépet, de ha nincs, vagy nem akarjuk használni, akkor két kezünk is éppúgy megfelel.
1. Tegyük a gép keverőtáljába a lisztet, a cukrot, sót a tojást és az élesztőt együtt. Langyosítsuk meg a tejet és a vajat. Kapcsoljuk be a gépet, és keverjük össze a hozzávalókat a tej és a vaj hozzáadásával.
2. Addig keverjük, amig amíg a tészta szépen összeáll már, és alaposan ki van dolgozva
3. Tállal együtt a tésztát meleg helyen kb egy órán keresztül kelesztjük ...
majd keverjük újabb 3 percet ...
4. A tésztát négy kis gombóccá szedjük, és egy vajazott forma aljára tesszük szorosan egymás mellé.
5. Egy órát ismét kelesztjük, majd egy ecset segítségével lekenjük a tojás sárgájával, és megszórjuk egy kis durva cukorral, és 150°C-os sütőben 35-40 percig sütjük.
7 megjegyzés:
Nagyon guszta! Lehet hogy én még szórnék a cukorral együtt egy kis fahéjat is a tetejére.Magyarul ez szó minek felel meg, melyik süteményünkhöz hasonlít leginkább?
Nálunk a nagyobb eszi nutellával :)
A fahéj nem rossz.... Most hogy mondod! Akár úgy is, hogy mondjuk minden második cipócskába belekeverni... nah, azt hiszem ki is fogom próbálni!!!
Ez a brioche [briós], különben olyan mint a kalács Mo-n.
Tegnap majdnem ugyanebből a tésztából sütöttem a meggyes buktát.A tetejére fahéjas cukrot szórtam és úgy sütöttem meg. Nagyon finom volt.
Nálunk a briósnak kicsit csavart formát adnak.
Hmmmm....guszti!!!
Szia! Lehet dagasztani-keleszteni kenyérsütőgéppel is? Köszi a választ előre is! :))
Flóra! Persze, nyugodtan!
Köszönöm a receptet, már el is készítettem, és finom lett! :)
Megjegyzés küldése