TÁRKONYOS PULYKARAGU

Nem tudom ki hogy van vele, de Nálunk nyáron inkább a könnyed húsok kerülnek terítékre friss salátával, zöldségekkel. Talán egy kicsit meg is csömörlik tőle az ember nyár végére, vagy csak a sárguló levelek beköszöntével inkább vágyunk egy kicsit tartalmasabb ételekre nem tudom... 
De hogy azért az egészség vonalat se feledjük, a fehér liszt helyett érdemes a teljeskiörlésűt, és tejszínből is egy alacsonyabb zsírtartalmút választani.

A következő recept nagyon gyorsan elkészíthető, így érdemes a tészta vizet feltenni, és mire a tésztánk elkészül, már a kísérő szósz is tálalható!

 

HOZZÁVALÓK

2 pulykamell
póréhagyma
1 csapott marok friss tárkony
2 teáskanál tk.liszt
1 dl húsleves
2 gerezd fokhagyma
1.5 dl alacsony zsírtartalmú tejszín
olívaolaj
só, bors
teljeskiörlésű tészta

ELKÉSZÍTÉS

Tegyük fel a tészta főzővizét. Ha már forr, kevés sót, és olívaolajat tegyünk hozzá, és a tésztát tegyük bele. kb. 10-15 perc alatt (tésztától függően) készül el.

Ez alatt készítsük el a szószt:
A pulykamelleket mossuk meg, és vágjuk fel hosszú csíkokra. 
Egy serpenyőben pár evőkanál olajat felforrósítunk, és az összevágott húst sütni kezdjük rajta. 
Ha átsült, tegyük mellé a felkarikázott póréhagymát, és szórjuk meg 2 teáskanál teljeskiőrlésű liszttel. (Ez azért kell, hogy szép szép barnás és kissé bundás legyen a hús.) 
Merjünk hozzá 1 merőkanálnyi (az kb egy deci) húslevest, és mikor már megpuhult a hús is, öntsük fel a tejszínnel és keverjük hozzá a friss tárkonyt, a vékonyra felkarikázott fokhagymát és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A leszűrt tésztával azonnal tálalható! 

1 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon finom lehet, guszta!

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!