A SparChef 3. fordulójára készült ez a finomság is (a TÚRÓS-TONHALAS CANNELLONI is).
Ha tetszik, kérlek szavazz a receptemre >> ITT <<
Ha tetszik, kérlek szavazz a receptemre >> ITT <<
És ami még belekerült az általam készített ételbe PLUSZban: só, tarka bors, citrom, snidling és kapribogyó.
Íme egy olyan étel, amely magában ötvözi a ropogtatnivaló előételt, egy kis pizzácskát, és egy finom tonhalas túrós kencét.
Mindenkinek ajánlom aki vendégvárónak vagy akár egy gyors finom vacsorának valót keres.
A következő recept 20 darab TÚRÓS-TONHALAS TEKERCS elkészítéséhez elegendő mennyiség.
HOZZÁVALÓK
10 deka spagetti
90 gr tonhalkonzerv
20 dkg túró
kb 1 deci olívaolaj (a sütéshez)
1 deci fehérbor (rizling)
1 tk. mustár
1 tk. mustár
1 tk kapribogyó
1 kiscsokor snidling
1 tk citromlé
1 kk só
1 kk őrölt tarka bors
ELKÉSZÍTÉS
Tegyük fel a TÉSZTA főzővizét, majd ha forr, a zacskón lévő utasítás szerint főzzük "al dente"re.
Ezalatt készítsük el a KRÉMet:
Tegyük egy késes mixerbe a tonhalat, a túrót és a kapribogyót, majd pürésítsük. Keverjük hozzá az apróra vágott snidlinget, a citromlevet, a fehérbort, a mustárt, sózzuk, majd borsozzuk meg és tegyük hűtőbe.
A megfőtt tésztát szűrjük le és hagyjuk alaposan lecsöpögni (érdemes nedvszívó papírt használni).
Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat és amikor már forró, tegyük bele a spagettiből készült kis tekercseket. (Kb 20 adag kis "pizzácska" lesz belőle). A tekercseket szedjük nedvszívó papírra, hogy leszívja róla a felesleges zsiradékot.
TÁLALÁSkor
A mini tekercsekre kanlazzunk kb egy púpozott evőkanálnyi kencét, és akár azonnal, akár később tálalható.
1 megjegyzés:
Szia!
Nagyon jó ötlet! Én is sütöttem ki így ropogóst, de csak magára.
Megjegyzés küldése