TÚRÓS-TONHALAS CANNELLONI

Elérkezett a SparChef receptverseny a 10/3. fordulójához. A mostani 5 FIX hozzávaló: olaszrizling, tonhal olívaolajban, tészta, tehéntúró, olívaolaj.
És ami még belekerült az általam készített ételbe PLUSZban: só, tarka bors, citrom, őrölt szerecsendió és rozmaring ágacska.  
Ha tetszik, szavazni >> ITT << tudtok. Köszönöm :)

A túró és a hal jó páros, finoman kiegészítik egymást. Ajánlom mindenkinek, aki egy könnyedebb vacsorát, vagy egy hosszabb menüsorhoz keres előételt. Elkészítése egyszerű és gyors, nagy előnye, hogy akár előre is elkészíthető, tálalás előtt pedig fél órán belül készre süthető. Gyors, finom, egyszerű! Kell ennél több?



HOZZÁVALÓK (2 adag előételnek megfelelő mennyiséghez)

4 db cannelloni
30 deka túró
80 gr tonhal
1 tk só
1 kk őrölt szerecsendió
1 kk őrölt tarka bors
1 rozmaring ág
1 citrom
2 ek olívaolaj
1 deci fehér bor

ELKÉSZÍTÉS

A sütőt kapcsoljuk be 180C fokra.
A cannelloni tésztákat sós vízben főzzük 4 percig, majd óvatosan szedjük ki úgy, hogy ne törjenek meg.
Egy kisebb hőálló tálba tegyünk 2 evőkanál olívaolajat, majd tegyük félre.
A töltelékhez tegyük egy késes mixerbe a túró 2/3 részét (kb 20 deka), a tonhalat, kb 5 centinyi rozmaringágacska leveleit, a citrom kifacsart levét, és a fűszereket: a sót, néhány csavarásnyi tarkaborsot, és a szerecsendiót.
Pürésítsük, majd tegyük át egy habzsákba, vagy egy uzsonnás zacskóba. Alaposan tekerjük meg, majd - ha uzsonnás zsacskót használunk, akkor a sarkát levágva - töltsük meg a cannelloni csöveket, és tegyük az olívaolajas tálba.
A töltött cannellonikra öntsünk egy deci fehérbort, végezetül szórjuk meg a maradék túróval, és tekerjünk rá néhány csavarásnyi tarkaborsot.
20-25 perc alatt süssük készre. 

TÁLALÁS

előtt szórjuk meg az apróra vágott maradék rozmaring levelekkel.

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!