CSIRKÉS QUICHE

Sokszor kerül az asztalra húsleves. Éppen ezért szeretek a levesbe belecsempészni egy-egy olyan hússzeletet, amit további felhasználásra szánok. 
Éppen ilyen a csirkemell is, amit ha a húslevesben megfőzünk, utána nagyon finom CSIRKÉS QUICHE-hez [ejtsd: kis] lehet felhasználni.
Ez a francia finomság gyorsan elkészül, az elkészítése pedig nem kíván komoly konyhai szaktudást!

Ezzel meg is alakult egy újabb kategória, amely a  "HÚSLEVES HASZNOSÍTÁS" nevet viseli. Itt lehet majd a már meglévő levesből készülő ételekre ötleteket meríteni.

Ez a finom fogás is a Sparchef 6. fordulójára készült. Szavazni >> ITT << lehet ha Nektek is tetszik!



HOZZÁVALÓK
100 gramm csirkemell
2 deci tejszín
1 kk méz
3 ek fehérbor
1 ek margarin

1 levelestészta
2 ek snidling
1 tojás
5 deka reszelt sajt
1 gramm só
1 gramm bors
1 gramm őrölt szerecsendió

ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 180 C fokra.
Egy 10 centi átmérőjű pités tálat kenjünk ki margarinnal, majd tegyük bele a levelestésztát. Nyomkodjuk bele, végül vágjuk le a felesleges, kilógó részt. Tegyünk rá egy sütőpapírt és süssük vakon, vagyis szórjunk bele babot, vagy lencsét, de használhatunk hozzá kimondottan sütősúlyt is.
A felmelegedett sütőben 8-10 perc alatt süssük elő.

Addig egy késes mixerbe tegyük a húslevesben megfőtt csirkemellet, daráljuk össze, tegyük át egy tálba, majd adjuk hozzá a tojást, a reszelt sajtot, a tejszínt, a mézet és a fehérbort. Alaposan keverjük össze, majd ízesítsük a sóval, borssal, őrölt szerecsendióval és a snidlinggel. Ismét forgassuk össze.

Ha letelt az idő, a tésztáról vegyük le a súlyt, és kanalazzuk a bele a masszát, és a sütőbe visszatolva 15-20 perc alatt süssük készre. 


TÁLALÁS

Hagyjuk langyosra (vagy akár hidegre) hűlni és már tálalható is!

1 megjegyzés:

Nina írta...

ez nagyon jó ötlet! Sajnos Én is abba hibába esek folyton, hogy főzök egy nagy adag husilevest, majd a 4. napon a fülünkön jön ki... De ezt meg fogom próbálni, hogy a husit máshogy hasznosítsam belőle.
Ha még van ilyen hasznosítós ötleted, akkor várom!!!

Amúgy most találtam a blogosra, és nagyon jó! Sok sikert hozzá!!!
Nina

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!