PIKÁNS ROLÁD

A következő gyors csirkerolád ebédre vagy vacsorára is kitűnő választás. Ajánlom azoknak, akik nem egy hagyományos, hanem kellemesen pikáns ízvilágú húsroládra vágynak.
Elkészítése nem nagy ördöngösség, a kezdők is nyugodtan hozzáfoghatnak, mert fél óra alatt fantasztikus finomság kerülhet az asztalra.

Ez a finom fogás is a Sparchef 6. fordulójára készült. Szavazni >> ITT << lehet ha tetszik Nektek!



HOZZÁVALÓK
1 csirkemell
2 deka margarin
1 deci tejszín
4 ek fehér bor
1 kk méz

1 gr só
1 gr bors
2 szál angol zeller
1 citrom
1 ek liszt

ELKÉSZÍTÉS

180°C fokra melegítsük elő a sütőt.
A ROLÁDhoz a csirkemellet enyhén klopfoljuk ki, majd tegyük bele a szálzellert. tekerjük fel, majd kössük össze madzaggal vagy fogpiszkálóval szúrjuk össze, hogy süléskor ne tudjon kinyílni. 
Egy hőállótálba rakva 10-15 perc alatt süssük készre.

Ezalatt készítsük el a SZÓSZt hozzá:
Egy kisebb nyeles edénybe kezdjük el melegíteni a tejszín. Közben folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a fél citrom levét, a margarint, egy nagyon kevés sót és borsot. Amikor már rotyog, (még mindig folyamatosan kevergetve!) a fehérbort, a mézet végül a liszttel sűrítsük be.


TÁLALÁS

Akár magában a szósszal is nagyon gyos és finom  étel, de rizzsel vagy burgonyával is kínálhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!