A következő gyors csirkerolád ebédre vagy vacsorára is kitűnő választás. Ajánlom azoknak, akik nem egy hagyományos, hanem kellemesen pikáns ízvilágú húsroládra vágynak.
Elkészítése nem nagy ördöngösség, a kezdők is nyugodtan hozzáfoghatnak, mert fél óra alatt fantasztikus finomság kerülhet az asztalra.
HOZZÁVALÓK
1 csirkemell
2 deka margarin
1 deci tejszín
4 ek fehér bor
1 kk méz
1 gr só
1 gr bors
2 szál angol zeller
1 citrom
1 ek liszt
ELKÉSZÍTÉS
180°C fokra melegítsük elő a sütőt.
A ROLÁDhoz a csirkemellet enyhén klopfoljuk ki, majd tegyük bele a szálzellert. tekerjük fel, majd kössük össze madzaggal vagy fogpiszkálóval szúrjuk össze, hogy süléskor ne tudjon kinyílni.
Egy hőállótálba rakva 10-15 perc alatt süssük készre.
Egy kisebb nyeles edénybe kezdjük el melegíteni a tejszín. Közben folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a fél citrom levét, a margarint, egy nagyon kevés sót és borsot. Amikor már rotyog, (még mindig folyamatosan kevergetve!) a fehérbort, a mézet végül a liszttel sűrítsük be.
TÁLALÁS
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése