EGYSZERŰ PAVLOVA TORTA (GLUTÉN-, LISZT-, LAKTÓZMENTES)


Most egy nagyon finom, a habcsókrajongó gyerekeimnek és a vendégeknek is ízlő pavlova torta receptjét hoztam, amely elkészítése egyáltalán nem bonyolult, sőt! Viszont nem tartozik a gyors kategóriájú sütemények közé. Érdemes viszont nekikezdeni, mert tényleg elronthatatlan, és maga az összeállítás nem sok idő, az idő a “szárításra” kell.

A glutén-, lisztmentes diétákban fogyasztható, ha pedig szempont a laktózmentesség is, akkor laktózmentes mascarponéval is elkészíthető!





HOZZÁVALÓK  


4 db tojásfehérje 
200 gramm porcukor 
3 csapott teáskanálnyi kukoricaliszt 
1 teáskanálnyi citromlé 
1 csipet só 
250 gramm mascarpone 
1 citrom leve 
áfonya 


ELKÉSZÍTÉS


A sütőt melegítsük elő 150°C-ra (nem légkeveréses fokozatra!). 

A tojások fehérjéjét verjük fel habosra a csipet sóval, majd adjuk hozzá a citromlevet és a porcukrot. Ekkor kapcsoljuk a gépet fokozatosan emelve a legmagasabb fokozatra, és verjük egy fényes masszává (maximális fokozaton ez minimum 4-5 perc!). 
Ha már fényes a hab, adjuk hozzá a kukoricalisztet és alaposan keverjük el benne. Öntsük a masszát egy sütőpapírral v. szilikonlappal bélelt tepsibe, majd formázzunk belőle egy magas, kör alakú tortát. Tegyük be az előmelegített sütőbe, és 45 perc alatt süssük készre. 
Ha letelt a „szárítási“ idő hagyjuk még fél órát a sütőben (kissé le fog lapulni, de nem probléma!). 

Hűtsük ki, ezalatt készítsük el a tetejére a krémet: Keverjük ki a mascarponét a citrom levével, majd kenjük a krémet a torta tetejére. Díszítsük áfonyaszemekkel, és már kínálható is!

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!