VEGÁN ÁFONYAFAGYI (MINDENMENTES*, LOW CARB)

Egyszerű, nagyszerű, és ebben a hőségben a legjobb. Mi az? Hát persze, hogy a fagyi. Ha pedig a gyerekekkel együtt készítjük még remek móka is, így igazi “gyerekjáték” a készítése. Sok idő nem kell az elkészítéséhez, viszont készüljünk fel a “mikor lesz már kész?” kérdések hadára! Ezért (is) érdemes este elkészíteni, reggel pedig már fogyasztható! 

Vegán, low carb, és a *mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, fehér cukor-, hús-, (megfelelő joghurtból készítve a tej-,)  tojásmentes diétákban fogyasztható, és tökéletesen adalékanyagmentes!







HOZZÁVALÓK 


150 gramm  natúr joghurt 
200 gramm áfonya (ráhagyva a menet közbeni gyermeklopkodásokra pár szemet ;)) 
1/2 kk citromlé 


ELKÉSZÍTÉS 


Az áfonyák 2/3 részét botmixerrel pürésítsük át, majd keverjük össze a natúr joghurttal és a citromlével. (Aki édesszájú tehet hozzá cukrot vagy cukorhelyettesítőt is, de az áfonya magában is édes!)

Töltsük formákba, dobáljuk bele a megmaradt áfonyaszemeket, óvatosan ütögessük oda az asztalhoz, hogy a buborékok kijöjjenek belőle. Végezetül zárjuk le, és tegyük legalább egy éjszakára a hűtőbe.















Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!