TEJSZÍNES HAGYMA-ZELLER KRÉMLEVES

A reggeli Mária Rádiós Napindító műsorban a kedves műsorvezető urak jelezték a hallgatók felé, hogy a blogomban a böjti időszakra is találhatnak tetsző recepteket. 
Ezen felbuzdulva, gondoltam hozok egy húsmentes böjti ételnek is megfelelő levest, amely kellemes selymes ízével a nap fénypontja!


Elkészítése nem nagy ördöngösség, a kezdőknek is bátran ajánlom! Az íze viszont finom, selymes, kiegyensúlyozott!





HOZZÁVALÓK


2 db közepes fej vöröshagyma (kb 40 deka)
1 db kisebb zeller
1 db babérlevél

4 deka vaj

5 dl alaplé
2,5 dl tejszín

frissen tarka bors

ELKÉSZÍTÉS


  1. A hagymákat karikázzuk fel, majd a vajon pirítsuk meg! 
  2. Öntsük fel az alaplével, adjuk hozzá a megtisztított és felkockázott zellert, a babérlevelet és főzzük puhára. 
  3. Egy botmixer segítségével pürésítsük, majd öntsük hozzá a tejszínt. 
  4. Tegyük vissza, hogy egyet-kettőt rottyanjon és már tálalhatjuk is!

TÁLALÁS
Merjünk egy leveses tálba egy adag levest és szórjuk meg frissen őrölt tarka borssal!


MEGJEGYZÉS

A  fogyókúrázók használhatnak hozzá alacsony zsírtartalmú tejszínt vagy akár 0%os joghurtot is!

1 megjegyzés:

marisz57 írta...

No, ezt szeretem! Bár én inkább tejföllel szoktam csinálni.

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!