A reggeli Mária Rádiós Napindító műsorban a kedves műsorvezető urak jelezték a hallgatók felé, hogy a blogomban a böjti időszakra is találhatnak tetsző recepteket.
Ezen felbuzdulva, gondoltam hozok egy húsmentes böjti ételnek is megfelelő levest, amely kellemes selymes ízével a nap fénypontja!
Elkészítése nem nagy ördöngösség, a kezdőknek is bátran ajánlom! Az íze viszont finom, selymes, kiegyensúlyozott!
HOZZÁVALÓK
2 db közepes fej vöröshagyma (kb 40 deka)
1 db kisebb zeller
1 db babérlevél
4 deka vaj
5 dl alaplé
2,5 dl tejszín
frissen tarka bors
ELKÉSZÍTÉS
- A hagymákat karikázzuk fel, majd a vajon pirítsuk meg!
- Öntsük fel az alaplével, adjuk hozzá a megtisztított és felkockázott zellert, a babérlevelet és főzzük puhára.
- Egy botmixer segítségével pürésítsük, majd öntsük hozzá a tejszínt.
- Tegyük vissza, hogy egyet-kettőt rottyanjon és már tálalhatjuk is!
TÁLALÁS
Merjünk egy leveses tálba egy adag levest és szórjuk meg frissen őrölt tarka borssal!
A fogyókúrázók használhatnak hozzá alacsony zsírtartalmú tejszínt vagy akár 0%os joghurtot is!
MEGJEGYZÉS
1 megjegyzés:
No, ezt szeretem! Bár én inkább tejföllel szoktam csinálni.
Megjegyzés küldése